Сорти кави і їх смакові характеристики

Найголовнішими видами кави є Арабіка і Робуста. У свою чергу ці види діляться на велику кількість сортів, що відрізняються між собою своїми смако-ароматичними характеристиками і відповідно ціною. Імена різним сортам даються: p>
- – за країною походження; li>
- – по порту, з якого здійснюється поставка; li>
- – по підвиду кавового дерева (Bourbon, Typica і т.д.); Li>
- – за назвою господарства, маєтки, володіння, де вирощують каву; li>
- – за назвою місцевості, гори, долини або найближчого міста; li>
- – як комерційної назви; li>
- – відповідно з національною системою класифікації якості країни-виробника; li>
Ul>Також існує багато різних класифікацій кави за якістю вирощених зерен. У різних країнах по-різному проводять таку класифікацію: p>
- – SHG (Strictly High Grown), тобто кави вирощений в горах; HG (High Grown), тобто кави вирощений в передгір’ях; MG (Medium Grown) або CS (Central Standard), тобто кави вирощений на рівнинних плантаціях; li>
- – A – кава найкращої якості; B – середня якість; і C- низька якість кави; li>
- – AA – найкращу каву; AB – хороший кави; BA – кава середньої якості; BB – кава низької якості. Li>
- – SHG (Strictly High Grown), тобто кави вирощений в горах; HG (High Grown), тобто кави вирощений в передгір’ях; MG (Medium Grown) або CS (Central Standard), тобто кави вирощений на рівнинних плантаціях; li>
Поділися новиною з друзями: